Salvesen Fineart

Arendals Leonardo: Klassisk kunst for barn

Arendals Leonardo: Klassisk kunst for barn

Siden desember i fjor, har en ung gutt ved navn Julian studert tegning og ­skisseteknikk etter de gamle mesterne. Både figurtegn og byster har stått på menyen.

Sin unge alder til tross, har Julian vist både stor modenhet for alderen, og allerede tatt første steg ut i verden som profesjonell kunstner. Selv føler han at klassisk fungerer best, ettersom det er mer steg og progresjonsbasert. Til nå er han kjempefornøyd med undervisningen.

Et realfag
Klassisk kunst er på mange måter veldig regelstyrt, og mest egnet for voksne, men av og til finnes det likevel unntak. Hovedsakelig når eleven viser stor modenhet og interesse tidlig.

–De siste to månedene har vi jobbet tett hver mandag og fokusert både på tegneteknikk og mer detaljerte oppgaver som studie av et øre, forklarer Rudolf.

Jeg er veldig imponert over Julians progresjon og syns han minner meg litt om meg selv på hans alder. Selv begynte jeg på tegneskole da jeg var tolv år, sier han.

Julian har i løpet av få timer, allerede fått på plass de viktigste proporsjonene. også en hodeskalle og stamme til et tre er tegnet inn.

Long-Pose
De neste ukene kommer Julian til å jobbe med en long-pose, eller lengre studie av en figur, tegnet for hånd.

– Jeg måtte rett og slett skru opp nivået litt, og gleder meg til fortsettelsen, avslutter instruktør Rudolf.

Share This :

Har du spørsmål?

Still et spørsmål eller fortell oss hva dine interesser er, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.